Kennel Be Bright

Om oss - Kennel BeBright

Avlsmål


Vi ønsker å få frem gode brukshunder, som også fungerer godt i hverdagen. Vi mener en god toller er en allsidig brukshund med stor arbeidslyst og høyt aktivitetsnivå, samtidig som den skal fungere godt i hverdagen. Eksteriørt sett ønsker vi å få frem funksjonelle hunder, med en kropp som egner seg for å jobbe lange jaktdager, og hundene vi bruker i avl skal ha oppnådd minst very good på utstilling.

Valpekjøpere

Tolleren er ikke en hund som passer inn hos alle, på tross av den praktiske størrelsen, og vi ønsker aktive hjem til våre valper. Vi krever ikke at man har mål om å konkurrere i flere aktiviteter, men en skal være klar over at tolleren er en rase som kan ha høyt aktivitetsnivå og som trives best dersom den får jevnlig hjernetrim og mosjon. Vi prioriterer valpekjøpere som ønsker å trene hunden sin aktivt i jakt, men alle som ønsker å være aktive med sin hund uansett aktivitet er velkomne til å sende forespørsel. Ønsker du en ren familiehund/turvenn så er ikke vi de rette oppdretterne. Vi ønsker at valpekjøperne røntger hundene for HD/AD, samt deltar på en mentalbeskrivelse. Vi vil dekke påmeldingsavgiften for mentalbeskrivelsen.

Hva vi tilbyr

Vi ønsker å stille opp for valpekjøperne, og tilbyr oppfølging hele hundens levetid. Vi kommer til å arrangere jevnlige treff for alle valpekjøpere, hvor vi legger til rette for ulike treninger (jakt, spor, lydighet med mer), samt et treff med mentalbeskrivelse (BPH) for hele kullet (dette treffet vil være i Sverige, øvrige treff legges til Nord-Trøndelag).

Ved forespørsel på valp, send en e-post hvor du skriver litt om deg selv og ev. familien, hvorfor du ønsker å kjøpe en toller og hva du ønsker ut av hundeholdet. Gjerne fortell litt om eventuelle tidligere erfaring med hund. Vi skal forsøke å svare så raskt som mulig på forespørsler.